Jabłoń 5w1 pięć odmian na jednym drzewie

5.0


szt.
Formy płatności
Czas realizacji
- 7 dni roboczych
Dostawa
- 19,90 zł
Kontakt

Cechy produktu

Wysokość
150 - 160 cm
Pojemnik
C7
Pora dojrzewania owoców
LipiecSierpieńWrzesieńPaździernik
Stanowisko
Słoneczne
Maksymalnie w paczce
2

Opis produktu

JABŁOŃ SZAMPION

Odmiana wczesnozimowa – owoce osiągają dojrzałość zbiorczą w pierwszych dniach października. Nie opadają, przetrzymane na drzewach do połowy października – pięknie się wybarwiają i nadają się do bezpośredniej konsumpcji. W przechowalni dobrą jakość zachowują do grudnia, a przechowywane w chłodni są na rynku do lutego. Przechowywane dłużej nie psują się, ale stają się mniej smaczne i łatwo więdną.

Jabłka tej odmiany są kulisto-stożkowate, lekko żebrowane przy kielichu. Mają gładką, suchą, zielonkawożółtą lub żółtą skórkę, pokrytą karminowoczerwonym, rozmyto paskowanym rumieńcem oraz licznymi, małymi, jasnoszarymi przetchlinkami. Owoce są duże lub średniej wielkości. Ich smaczny miąższ jest zielonkawobiały z kremowym odcieniem, soczysty, lekko aromatyczny, słodki, delikatnie kwaskowaty.

JABŁOŃ LIGOL

Owocuje obficie, ale ma tendencję do przemienności (lata o obfitym owocowaniu następują zamiennie z latami gdy drzewa owocują słabiej), zwłaszcza na podkładkach silnie rosnących. Ze względu na tendencję do drobnienia owoców, należy przerzedzać ich zawiązki – zabieg ten wykonuje się pod koniec czerwca. Kwitnienie, w zależności od pogody, przypada na koniec kwietnia i maj. Odmiana wczesnozimowa – owoce osiągają dojrzałość zbiorczą w pierwszej połowie października, a dojrzałość konsumpcyjną – w lutym i marcu; przechowywane w chłodni są na rynku do czerwca i dość długo zachowują jędrność. Jabłka są kulisto-stożkowate, wyraźnie żebrowane przy kielichu. Mają twardą, błyszczącą, zielonkawą skórkę, która po dojrzeniu staje się żółta. Jaskrawoczerwony, rozmyty rumieniec pokrywa 40–70 % jej powierzchni. 

JABŁOŃ SZARA RENATA

Daje duże, kulistospłaszczone owoce, jasnozielone, prawie w całości pokryte rdzą, o zielono-żółtym, kruchym, soczystym i korzennym posmaku miąższu. Dojrzałość zbiorczą osiągają pod koniec września, konsumpcyjną zaś w październiku i listopadzie. Szara Reneta owocuje obficie zazwyczaj co drugi rok.

JABŁOŃ PAPIERÓWKA

Owoce są średniej wielkości, ale na glebach żyznych mogą rosnąc całkiem duże. Skórka jest delikatna, jasnożółta, po dojrzeniu prawie biała, sucha. Szypułka jest delikatna, cienka i długa często wygięta. Kształt jabłka jest okrągło stożkowaty z widocznym lekkim żebrowaniem przy kielichu i z często zaznaczonym jednym żebrem przechodzącym w kant przez cały owoc. Miąższ jest drobnoziarnisty, im bardziej dojrzały owoc tym jest on bardziej delikatny. W smaku jest bardzo dobry, aromatyczny z lekką nutą kwaskową, która nadaje mu soczystości.

JABŁOŃ ARIWA

Owoce średniej wielkości (przy nadmiernym owocowaniu mały), kulisty lub kulisto- stożkowaty, delikatnie żebrowany przy kielichu. Skórka gładka, zielonożółta, delikatnie błyszcząca z lekkim nalotem woskowym, pokryta w 60-75% pomarańczowoczerwonym, marmurkowo-paskowanym rumieńcem.

Opinie klientów

5/5 5
4/5 4
3/5 3
2/5 2
1/5 1
Podziel się swoją opinią!
Jeśli masz ten produkt, możesz pomóc innym kupującym dokonać odpowiedniego wyboru, dodając swoją opinię.
Najpierw musisz się zalogować lub kliknąć link do wystawiania opinii z maila.

Opinie weryfikujemy dowodem zakupu, dzięki czemu masz pewność, że klienci zapoznali się z tym produktem
Przesyłka przyszła w doskonałym stanie,dobrze zabezpieczona.

Zapisz się do Newslettera!

I otrzymaj kod rabatowy -10% na swoje pierwsze zakupy

Kontakt

604 337 851

sklep@internetowyogrod.pl

Godziny otwarcia

Poniedziałek - piątek: 9:00 - 17:00

Sobota: 9:00 - 13:00

Social Media

Facebook

Bezpieczne błyskawiczne płatności

Przesyłki nadawane dzięki

GLS

Sklep zrealizowany przez

LiteVar.shop